Vad är väl en livrädd flickvän jämfört med en öl med gänget? tänkte mannen kanske.
Vad är väl en livrädd flickvän jämfört med en öl med gänget? tänkte mannen kanske. - Foto: TT

Fejkade kidnappning – för att festa och slippa umgås med flickvän

En brittisk man var mer än lovligt trött på att vara hemma med flickvännen. Så han gjorde vad som krävdes för att få festa med polarna – och åkte dit.


Inte den första

Rogelio Andaverde i amerikanska delstaten Texas gjorde likadant förra hösten. Men han iscensatte en verklig kidnappning med två kompisar i maskering.

När en brittisk man varit ute och festat hela natten hörde han av sig till sin flickvän som väntade hemma. Men beskedet var dramatiskt – han sa att han blivit kidnappad och att en man krävde 50 pund (570 kronor) för att släppa honom.

Flickvännen blev livrädd och ringde polisen – då visade det sig att mannen fejkat allting. Anledningen? Han ville slippa sin partner och festa vidare med killgänget, skriver Sky News.

"Ett av de dummaste fallen jag arbetat med"

Varken flickvännen eller myndigheterna tyckte att mannens upptåg var särskilt fyndigt. Ett dussintal poliser deltog i sökandet efter den 32-årige mannen, som till slut hittades nära sitt hem. Han hade varit på en hemmafest i närheten.

Enligt polisen lades stora resurser ned på att hitta den "kidnappade" 32-åringen.

– Det här är onekligen ett av de dummaste och mest oansvariga fallen jag arbetat med, säger inspektör Jo Dawson till Sky News.

32-åringen straffades med böter för att ha slösat polisens tid och resurser.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.

Försvaret kallas till samtal efter flygincident

Regeringen har kallat in Försvarsmakten till samtal om kommunikation kring flygvapnets incidentberedskap, rapporterar SVT Nyheter.

Cloetta stoppar hundratals ton godis – kan innehålla hälsofarliga ämnen

Godistillverkaren Cloetta stoppar försäljningen av hundratals ton chokladgodis efter. Anledningen är att produkterna innehåller palmolja med potentiellt hälsofarliga ämnen.

Lyft för amerikansk försvarsjätte

Amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin lyfte försäljningen med 14 procent under första kvartalet. Fler leveranser av flygplan av typen F16 och F35 och missilsystem bidrog till det.

Klart ja till nya budgetregler i EU

Trots protester från fackförbund och många partier och ledamöter till vänster ger EU-parlamentet tummen upp för EU:s nya budgetregler.