Kyrkan för baconälskare
1 av 4
Kyrkan för baconälskare - Foto: Faksimil United Church of Bacon
Kyrkan erbjuder gratis bröllop.
2 av 4
Kyrkan erbjuder gratis bröllop. - Foto: Faksimil United Church of Bacon
Baconkyrkans nio budord.
3 av 4
Baconkyrkans nio budord. - Foto: Faksimil United Church of Bacon
Bacon!
4 av 4
Bacon! - Foto: LEIF R JANSSON / TT

Släpp allt – nu finns en kyrka som tillber bacon

Älskar du bacon? Nu kan du gifta dig i en baconkyrka, av en baconpräst.


The United Church of Bacon, den förenade baconkyrkan, startades 2010 i Las Vegas i USA. Och nej, det är inte en kyrka som på allvar tillber bacon som sin enda Gud.

Enligt Metro UK har kyrkan startats av den tidigare stridspiloten John Whiteside, som menar att kyrkan är en skojig protest mot andra kyrkor:


Bildkälla: TT Bild

– Vi tycker om när människor hånar oss, vi hånar oss själva. Det är inte tänkt att kränka någon, menar grundaren själv i en intervju.

På kyrkans hemsida marknadsförs den som en kyrka "med ett roligt namn med ett seriöst syfte". Syftet är helt enkelt att på ett lustigt sätt protestera mot att religiösa samfund har vissa privilegier i samhället, något som icke-troende inte har. Baconkyrkan startades helt enkelt för att visa på hur bisarrt det är.

Trots att kyrkan tar avstånd från religion går det att gifta sig med hjälp av en baconpräst, och alla bröllop är gratis.

Enligt den egna hemsidan behöver du inte älska bacon, eller ens älska kött för att vara med, det går lika bra att tillbe vegetariansk bacon eller kalkonbacon.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förberedde kokainsmuggling – hamnanställd döms

Jurist döms för bedrägeri mot äldre

En jurist i Malmö döms till fängelse i fem och ett halvt år och näringsförbud i sju år för bedrägeri mot äldre och demenssjuka klienter. Han fälls för 14 fall av bedrägeri mot sina klienter.

Kommer USA att förbjuda Tiktok?

Sälj eller försvinn. Det är budskapet från amerikanskt håll när Tiktok ska upp i senaten. Men vad handlar bråket om den "kinesiska" appen egentligen om?

Lessebo: Polisen rapporterar om brand

"Larm om brand i flerfamiljshus", skriver polisen på sin hemsida.

Betalade inte för rävringen – auktion tas om

Kronofogden sålde en rävring som ska ha tillhört en person i Foxtrotnätverket för 66 500 kronor – men köparen betalade inte. Nu väntar ny auktion, skriver Expressen.

Oförändrad prognos om asylsökande till Sverige

12 000 personer väntas söka asyl i Sverige i år, enligt Migrationsverkets senaste prognos. Bedömningen är därmed oförändrad från prognosen i februari.