Lille Adolf Hitler fick ingen tårta

Pojkens pappa säger att de inte är rasister.


– Hej, min son fyller tre år, vi skulle vilja beställa en tårta. Kan du skriva "grattis Adolf Hitler" på den?

– Va! Nej, du. Heter han så får han ingen tårta av oss!

Ungefär så lär det ha gått till när familjen Campbell gick in på till ett lokalt snabbköp i Pennsylvania i USA för att beställa en födelsedagstårta. Pappa Heath Campbell fick lämna bageriet tomhänt, eftersom bagaren tyckte att namnet var provocerande.

– Andra barn får sina tårtor. Det är inte rättvist mot mina barn. Hur kan namn vara stötande? frågar sig pappan.

Inte rasister

Kanske är det förståeligt att han inte förstår provokationen, eftersom han förnekar Förintelsen. Inte bara det. Han stoltserar med att en släkting ingick i nazityska säkerhetstjänsten SS och själv går pappan klädd i ett par gamla stövlar som ska ha tillhört en nazisoldat. Men någon rasist är han inte enligt honom själv, han vill bara inte att raser ska beblandas.

Familjens övriga två barn är också döpta med anknytning till nazisterna. JoyceLynn Aryan Nation och Honszlynn Hinler Jeannie. Den sista är åtta månader gammal och döptes efter SS-chefen Heinrich Himmler.

– De är ju bara namn. Visst, de (nazisterna) var dåliga människor på den tiden. Men mina barn är små, och de kommer inte att växa upp så där, säger Heath Campbell enligt Daily News.

VIdeo: Vad ligger i namn egentligen?

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!