Attack mot turisthotellet Bella Vista i Egypten
1 av 4
Attack mot turisthotellet Bella Vista i Egypten - Foto: fakismil/twitter
En svensk man skadad vid attacken i Egypten
2 av 4
En svensk man skadad vid attacken i Egypten - Foto: TT
Attacken ägde rum på hotellet Bella Vista
3 av 4
Attacken ägde rum på hotellet Bella Vista - Foto: Fakismil/Google maps
Apollo kommer erbjuda fri ombokning för inbokade resenärer till Egypten.
4 av 4
Apollo kommer erbjuda fri ombokning för inbokade resenärer till Egypten. - Foto: TT

Svenskar har skadats vid attacken i Hurgahda

Flera turister uppges ha skadats vid attacken i Hurghada, däribland två svenskar, en man och en kvinna som nu vårdas på sjukhus.


Flera beväpnade män ska ha öppnat eld vid hotellet Bella Vista i turistorten Hurghada, Egypten. Resebolaget Apollo säger att cirka 90 skandinaviska gäster bor på hotellet, däribland flera svenskar. En svensk, en man i 30-års åldern ska ha skadats vid attacken och vårdas just nu på sjukhus för ytliga skador efter att ha knivhuggits, skriver SVT.

Egyptiska säkerhetskällor uppger att gärningsmän har dödats och att polisen ska ha förstört ett bombbälte. Gärningsmännen ska ha försökt tagit sin in på hotellet genom restaurangen.


Egyptens inrikesminister har nu bekräftat att tre turister är skadade, varav en svensk. De bekräftar även att en gärningsman är död, och en annan allvarligt skadad. Den döda gärningsmannen ska vara född 94 och komma från Kairo, Egypten.


Apollo säger till SVT att de inte har några planer på att flyga hem resenärer i dagsläget, utan ska diskutera det med UD under morgondagen, skriver SVT.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!