Den här mannen förvandlas till ett träd – på grund av ovanlig sjukdom

Det låter sinnessjukt. Men det som ser ut som trädhänder är en ovanlig sjukdom.


Abul Bajandar, 25, från Bangladesh lider av en extremt ovanlig sjukdom. Han kallas för "trä-mannen" på grund av sina vårtliknande sår som växer på hans händer och fötter. Han vårdas på sjukhus, skriver Daily Mail.

Sjukdomen kallas Epidermodysplasia verruciformis och ger skenet av att träliknande rötter växer från kroppen.

Tillståndet orsakas av en infektion av humant papillomvirus (HPV) och kan skapa omfattande hudutslag, inklusive vårtliknande lesioner och rödbruna pigmentplack. För att ärva sjukdomen krävs två abnorma EV-gener, en från vardera förälder. Det finns tyvärr inte ett regelrätt botemedel men läkare forskar fram behandlingar.

Bajandar är inte det första uppmärksammade fallet. 2008 gjorde Discovery Channel en dokumentär om Dede Koswara från Indonesien som hade samma sjukdom. Hans tillstånd krävde två operationer per år. Han avled dock nyligen, skriver Daily Mail.

HPV
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.