En femidom påminner lite om en stor kondom. Du kan sätta in den timmar innan samlaget om du vill vara redo.
1 av 5
En femidom påminner lite om en stor kondom. Du kan sätta in den timmar innan samlaget om du vill vara redo. - Foto: TT / Wikimedia Commons
En femidom ser ut ungefär som en stor kondom, men det sitter också två gummiringar på den. En i varje ände. Den ena ska du stoppa in i slidan (eller i ändtarmen och du ska ha analsex) och den andra ringen ska vara utanför öppningen.
2 av 5
En femidom ser ut ungefär som en stor kondom, men det sitter också två gummiringar på den. En i varje ände. Den ena ska du stoppa in i slidan (eller i ändtarmen och du ska ha analsex) och den andra ringen ska vara utanför öppningen. - Foto: wikimedia commons
Det ska alltså se ut så här.
3 av 5
Det ska alltså se ut så här. - Foto: wikimedia commons
Den finns inte att köpa på så många ställen, men går att beställa över nätet och finns i vissa sexbutiker.
4 av 5
Den finns inte att köpa på så många ställen, men går att beställa över nätet och finns i vissa sexbutiker. - Foto: wikimedia commons
Vanlig kondom.
5 av 5
Vanlig kondom. - Foto: Denis Farrell / TT

Här är kondomen – för dig med vagina

Tröttnat på kondom? Då kanske du ska testa femidom i stället. Precis som kondom skyddar den mot både graviditet och könssjukdomar.


Kondomen känner alla till. Däremot är det inte alla som gillar att använda den. Vissa tycker att den är för tajt eller gör penetrerande sex mindre skönt.

Oavsett vad en tycker är det viktigt att kunna skydda sig, och den som inte vill ha kondom kanske ska testa femidom?

Bildkälla: Wikimedia Commons

Den är tillverkad i tunn plast eller gummi. Precis som kondom skyddar femidom mot graviditet och könssjukdomar.

Det har två "ringar". Den mindre "ringen" på toppen ska du stoppa in så långt som möjligt i slidan eller ändtarmen, beroende på vad du nu är sugen på. Vill du vara redo för sexytime kan du sätta in den flera timmar innan.

Bildkälla

Den andra "ringen" ska vara kvar utanför öppningen. Det ska alltså se ut så här:

Bildkälla: Wikimedia Commons

Femidom har funnits länge men den är något av en doldis och går inte att köpa i vanliga butiker eller på apoteket. Vill du läsa mer om femidom kan du göra det på Vårdguidens hemsida och vill du testa får beställa över nätet eller leta på din lokala sexshop.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du testat femidom?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Strejkvarsel på Heathrow

Polisen i Värnamo rapporterar om bedrägeri

"Bedragare misstänks för bedrägeri", skriver polisen på sin hemsida.

Nasa uppmanas: Leta efter Loch Ness-monstret

USA:s rymdstyrelse Nasa har fått en ovanlig uppmaning. Hjälp oss att hitta sjöodjuret Nessie, vädjar Loch Ness-centret i skotska Drumnadrochit.

Svenskar gillar finsk brytning: "Får höga poäng"

Vilka egenskaper tänker du på när du hör en person prata svenska med finsk brytning? Ambitiös, förtroendeingivande och vänlig, svarar många svenskar i en studie.

Polisen rapporterar om brand, Hammarö

"Det brinner i en villa i Hammarö", skriver polisen på sin hemsida.

Ukraina: 37 000 människor kan saknas

Nästan 37 000 människor – civila och soldater – uppskattas vara saknade sedan februari 2022 i Ukraina. Det verkliga antalet kan dock vara mycket högre, varnar landets människorättskommissionär Dmytro Lubinets.