Att stoppa in massa konstiga saker i vaginan är ett stort NEJ!
1 av 3
Att stoppa in massa konstiga saker i vaginan är ett stort NEJ! - Foto: TT bild
Det ska inte vara gurkor i vaginan.
2 av 3
Det ska inte vara gurkor i vaginan. - Foto: ANDERS WIKLUND / TT Bild
Då kan den bli ledsen.
3 av 3
Då kan den bli ledsen.

Det här ska du göra för att inte göra din vagina ledsen

Hur gör man egentligen för att hålla sin fiffi så ren som möjligt?


Nej, en vagina är inte smutsig, så den behöver egentligen inte ens tvättas. Den tvättar sig själv, skriver Brittiska Metro.

– Vaginan är bra på att tvätta sig själv. Det låga PH-värdet i vaginan ser till att det inte bildas bakterier, säger Nancy Herta, gynekolog till Metro.

Om PH-värdet däremot rubbas, det är då problem uppstår. Och hur gör man då det? Jo, man stoppar saker i vaginan.

För att se till att det här inte händer dig ska du hålla tvål, vatten, frukt, grönsaker, parfymer, hemgjorda glidmedlen, penisar och sexleksaker som inte tvättats på ett tag, långt ifrån ditt underliv, skriver Metro.

Det du ska göra istället är att helt enkelt låta insidan av din vagina tvätta sig själv. Skölj bara med vatten på UTSIDAN. Du kan använda en väldigt mild tvål eller en tvål som är gjord just för underlivet.

Att torka sig efter en dusch är också viktigt, för om du går fuktig kan det också leda till en infektion.

Nancy Herta säger också att det är helt vanligt att ens lukt där nere kan variera en del och att det ibland luktar starkare. Om det luktar konstigt när du har sex, är inte heller det konstigt för sperma kan rubba PH-balansen, skriver Metro.

Så, stoppa inte in någonting konstigt i din ponani, använd för guds skull inte vanlig tvål och bli inte rädd om det skulle råka lukta lite konstigt, vare sig vid sex eller när du är själv.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!