Lidl i Storbritannien återkallar nötter.
1 av 3
Lidl i Storbritannien återkallar nötter. - Foto: TT
För att det inte finns en varning om nötter. Även yoghurt återkallas för att det inte står att produkten innehåller mjölk.
2 av 3
För att det inte finns en varning om nötter. Även yoghurt återkallas för att det inte står att produkten innehåller mjölk. - Foto: NTB scanpix
Produkten i fråga.
3 av 3
Produkten i fråga. - Foto: Lidl

Lidl återkallar nötter – för att de innehåller nötter

Även en sorts fruktyoghurt återkallas då det inte står att produkten innehåller mjölk.


Matvarukedjan Lidl återkallar två produkter i Storbritannien. Den ena är kedjans honungsrostade jordnötter – och anledningen kan tyckas vara något speciell.

Den återkallas nämligen för att det inte står att produkten innehåller nötter. Givetvis är det ju för att personer som är allergiska eller intoleranta mot jordnötter inte ska få i sig produkten. Så för säkerhets skull måste det finnas varningstexter, rapporterar Guardian.


Även en fruktyoghurt återkallas för att det saknas varningstext om att den innehåller mjölk. Samma sak där – även om det kan tyckas självklart så är säkerheten viktigast givetvis.

Det gäller enligt Lidl inte alla exemplar av produkterna. Vissa kan dock sakna varningstexter på engelska om vad de innehåller och då får de kunder som köpt varorna som lever med allergi lämna tillbaka varorna. Med full återbetalning givetvis.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!