Adam, 22, ”smugglades” på flyget i en resväska – fejk säger flygbolaget

Den här historien var lite för bra för att vara sann.


Facebook har på den senaste tiden förstått problemet med fejkade nyheter. Nu säger man sig ta tag i i det hela och detta skrev Nyheter24 om tidigare i veckan. Läs om Facebooks superplan här.

Youtube-kändisen Adam Saleh, 22, la för ett tag sen upp en video där han visar hur han gömmer sig i en resväska i Melbourne. Hans kompisar checkar in väskan på flyget och sen bär det av till Sydney.

Videon har redan setts av hundratusentals och genast började kommentarerna hagla. Många sa direkt att hela grejen var fejk, att det inte går att resa i flygplanets bagageutrymme.

Men det som hände sen hade nog ingen räknat med, speciellt inte Adam.

Flygbolaget Tigerair Australia har avslöjat det hela som fejk, bland annat genom att svara Adam på Twitter. De var inte så imponerade av videon så att säga, skriver Mashable.

Flygbolaget skriver att det för det första är så kallt i bagageutrymmet på 10 000 meters höjd att Adam knappt skulle överlevt resan. För det andra skriver bolaget så finns det en gräns på hur mycket en väska får väga. 32 kilo är max och Adam förmodligen väger mer än så.

Men det som verkligen sätter spiken i kistan för den här historien är att Tigerair säger sig ha bilder på Adam när han kliver på flygplanet precis som alla andra!

Bra försök Adam, men oss lurar du inte!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!