Mannen fångades på film.
Mannen fångades på film. - Foto: Stella Pictures och Skärmavbild/CCTV/San José Police Department

Här fångas mannen på film – när han kidnappar bebis ur bil

Tre personer har gripits misstänkta för bland annat människorov efter att en av dem fångats på en övervakningskamera när han, i amerikanska San José, kidnappar en tre månader gammal bebis ur en bil.
Se videon i spelaren nedan.


Det var i måndags som en tre månader gammal bebis kidnappades ur en bil i San José, Kalifornien. Detta efter att hans mormor, under en kort stund, lämnat pojken i bilen medan hon tömde bilen på matvaror som hon just inhandlat.

Polisen delade, kort därpå, en film från en övervakningskamera där en man sågs bära på pojken i en bilbarnstol, vilket bland andra ABC7 News rapporterat om. Se videon ovan.

Kvinna ska ha varit "besatt" av bebisen

Efter en 20 timmar lång sökinsats kunde polisen till slut hitta pojken och man grep då också tre personer: två män och en kvinna som nu misstänks för människorov. Det visade sig då att den senare är en bekant till pojkens mormor – som också gjort henne sällskap till matbutiken.

Enligt familjemedlemmar hade kvinnan och bebisens mormor lärt känna varandra via en lokal kyrka och den förstnämnda ska snabbt ha blivit "besatt" av bebisen, rapporterar ABC7 News.

Pojken ifråga har undersökts av läkare och mår, under omständigheterna, bra. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!