Tre år gammal flicka lämnades kvar på skolbuss. Flickan på bilden har ingenting med artikeln att göra.
Tre år gammal flicka lämnades kvar på skolbuss. Flickan på bilden har ingenting med artikeln att göra. - Foto: Unsplash

Treårig flicka kvarglömd på stekhet buss i sex timmar

En tre år gammal flicka glömdes bort på en skolbuss i Australien i veckan. Efter sex timmar hittades hon i kritiskt läge – och bussen hade nått stekheta temperaturer.


Den tre år gamla Nevaeh Austin hämtades av sin skolbuss klockan 9 på morgonen i Queensland, Australien.

29 grader varmt i bussen

Hon skulle köras till ett lärocenter nära Rockhampton, men sex timmar senare hittades hon medvetslös och ensam i bussen vars temperatur hade stigit till 29 grader.

Sjukvårdare lyckades återuppliva Nevaeh som snabbt fördes till sjukhus. Enligt brittiska Metro ska hennes läge vara kritiskt, men ändå stabilt.

Brist i policyn

En polisutredning har nu dragit igång, och bevisen pekar mot att hon blivit bortglömd av personalen på bussen. Polisinspektör Darrin Shadlow berättar för Metro att han och hans team kommer se över alla inblandade i fallet och att det verkar som att det handlar om en brist i policyn.

– Vi har hjälp från kriminalunderrättelsetjänsten, vår barntraumaenhet i Brisbane och fotografer och kriminaltekniker som närvarar på platsen, bara så att vi kan komma till botten med vad som har hänt, säger Shadlow.

Treåriga Navaeh skickades senare till Brisbanes sjukhus för en mer grundlig undersökning av hjärnan och en akut njurbehandling, rapporterar brittiska Metro.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!