Drive by-skjutningen inträffade söndagen den 29 maj.
Drive by-skjutningen inträffade söndagen den 29 maj. - Foto: Alicia Chiang/ TT Nyhetsbyrån & CBS News Pittsburgh

Ettåring skjuten till döds i "drive by"-skjutning: "Skjutit mitt barn"

En ettårig pojke träffades av en förlupen kula i en drive by- skjutning i Pittsburgh och avled på plats.


Mitt på ljusa dagen söndagen den 29 maj ryckte polis snabbt ut till centrala Pittsburgh, USA, där en parkerad jeep med skottskador fanns. I bilen fanns en tillika skottskadad pojke, De’Avry Thomas, 1, som dödförklarades på plats.

Det dödande skottet avlossades från en förbipasserande bil. En annan person i bilen tros ha varit målet för skytten och polisen inledde ett sökande efter gärningspersoner.

Gärningsmannen hittades i samband med en annan incident

Nu har polisen med hjälp av övervakningskameror i närheten av händelsen identifierat Londell Falconer, 26, som misstänkt gärningsman. Han är åtalad för mord och kriminell verksamhet. 

Polisen söker även efter Markez Anger, 23, i samband med skjutningen. Han är åtalad för mord, vapenbrott och brottslig konspiration.

På bilderna har polisen sett hur fönstret på passagerarsidan hissats ner och därifrån har skott avlossats. Polisen ska även ha sagt att det avsedda målet inte var barnet eller hans mamma i bilen - utan en passagerare. 

Vittnet Greg Damjanovic berättade för polisen att han hörde sex skott och sprang till fönstret. Där såg han en kvinna komma ut ur bilen som, enligt honom, skrek: ”De har har skjutit mitt barn, de har skjutit mitt barn”. Det säger Damjanovic till CBS, enligt Aftonbladet.

Den bil som användes vid skjutningen återfanns kort senare i en annan stadsdel. Ägaren till bilen återfanns i sin tur på ett närliggande sjukhus i stadsdelen - där han vårdades för en annan orelaterad incident. 

Pittsburgh-polisen har bekräftat att den misstänkte gärningsmannen ska ha beskjutits när han körde över bron Fort Pitt Bridge på måndagsmorgonen, skriver CBS News Pittsburgh

/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!