Timothy Lee Wilson.
Timothy Lee Wilson. - Foto: Orange County Jail och Orlando Police

Servitrisens hemliga lapp räddade pojke – styvpappa greps

En man i Florida kunde gripas för barnmisshandel – tack vare en snabbtänkt servitris. När hon såg att en pojke inte åt och hade blåmärken och rivsår anade hon att något inte stod rätt till.


Flaviane Carvalho arbetade på en restaurang i Orlando, Florida, på nyårsdagen förra året när Timothy Lee Wilson, 36, kom dit med sin familj. 

När hon serverade familjen noterade Carvalho att ingen mat hade beställts till en liten pojke som satt vid bordet. Servitrisen märkte även att barnet hade rivsår och blåmärken i ansiktet och på armarna, skriver New York Post. 

Servitrisens lapp räddade pojke: "Behöver du hjälp?"

Hon skrev då en lapp i hemlighet där det stod: “Behöver du hjälp?”, och visade den för den då 11-åriga pojken, medan hon stod bakom hans ovetande föräldrar. 

Barnet nickade och Carvalho slog genast larm. 

– Pojken har blåmärken och han äter inte, sa servitrisen när hon ringde larmcentralen. 

Foto: Orlando Police

Pojken ska ha utsatts för övergrepp och tortyr

Utredarna fick så småningom reda på att barnet hade utsatts för tortyr och övergrepp av sin styvpappa, och hade bland annat hängts upp och ner från en dörr och satts fast i handfängsel. 

Tjänstemän har hyllat Carvalho för hennes hjältemod och menar att hon kan ha räddat pojkens liv. 

Åklagare meddelade på måndagen att en jury har funnit Wilson skyldig till bland annat grov barnmisshandel och vanvård av barn. 

Pojkens mamma, Kristin Swann, erkände att hon kände till övergreppen och att hon låtit bli att agera. Hon har också gripits och åtalats för vanvård av barn, skriver New York Post

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!