En flicka har dött efter olyckan på Tivoli Friheden i Danmark.
En flicka har dött efter olyckan på Tivoli Friheden i Danmark. - Foto: Mikkel Berg Pedersen/ Jacqueline Dormer/TT

14-årig flicka död efter olycka på nöjespark i Danmark

En vagn har lossnat i en berg- och dalbana i Danmark. Olyckan skedde vid Tivoli Friheden i Århus. En 14-årig flicka har nu dött, meddelar polisen.


En 14-årig flicka har dött efter en olycka i en berg- och dalbana på nöjesparken Tivoli Friheden i danska Århus, rapporterar danska TV2. Det ska röra sig om åkattraktionen "Cobran" och larmet ska ha inkommit vid 12.50 på torsdagen. 

Olycka i attraktionen "Cobran" på Tivoli Friheden

Två personer ska ha skadats och förts till sjukhus. En av de skadade uppges vara en 13-årig pojke som skadade handen i olyckan. Vid 14-tiden hade man fått ut alla från attraktionen uppger räddningstjänstens insatsledare Anders Brix Christensen till TV2. 

– Jag hörde en hög smäll och mitt barn vaknade, berättar ett vittne enligt TV2.

14-årig flicka död efter olycka på nöjespark i danska Århus

Den allvarliga olyckan ska ha inträffat när en en av vagnarna spårade ur, varpå flera personer ska ha blivit fastklämda. 

– Vid 13-tiden inträffade en olycka på berg- och dalbanan Cobran. Man sitter i rader om två i sex rader bakom varandra, och det är den bakre delen som är trasig och hänger under resten av tåget, berättar nöjesparkens chef Henrik Ragborg Olsen för TV2. 

Parken har stängt efter händelsen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!