Ryska fängelser vill fylla tomrummet efter Ikea i landet.
Ryska fängelser vill fylla tomrummet efter Ikea i landet. - Foto: Johan Nilsson/Alexander Demyanchuk/TT

Ryska fängelset: "Vi gör bättre möbler än Ikea"

Enligt ryska fängelser har de kapacitet att producera bättre möbler än möbeljätten Ikea. Det hävdar fängelsechefen Ivan Sjarkov i ryska tidningen Oblgazeta.


Flera västerländska storbolag har lämnat Ryssland efter att landet invaderade Ukraina. Nu påstår fängelsechefen Ivan Sjarkov i ryska tidningen Oblgazeta att landets fängelser kan fylla tomrummet efter möbeljätten Ikea, skriver Expressen.

– Våra fängelser är mer än kapabla att ersätta Ikea. Om man jämför möblerna är vår kvalitet högre och priserna lägre, säger Ivan Sjarkov till Oblgazeta.

Han poängterar däremot att han och de andra fängelseanställda inte är några affärsman men att det är desto viktigare att fångarna har en sysselsättning.

Fängelser visade upp produkter

Den ryska tidningen har varit på plats vid en utställning där flera ryska fängelser medverkade och visade upp produkter som skapats innanför betongmurarna. Kontrakt slöts mellan fängelserna och andra statliga institutioner, kontrakt värda över 3,5 miljoner rubel, skriver tidningen.

Tidigare har uppgifter förekommit om att Ryssland rekryterar fångar till kriget i Ukraina. Bristen på tillgängliga soldater har av pekats ut som Rysslands största utmaning i invasionen av Ukraina.

Så länge Vladimir Putin inte kallar invasionen för krig, kan landet inte heller skicka ut sina värnpliktiga eller reserver att strida i landet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!