En skylt visar Mega Millions-jackpotten i Detroit.
En skylt visar Mega Millions-jackpotten i Detroit. - Foto: TT

Lottospelare vann drygt 13 miljarder kronor

En person som har lämnat in en lottorad på en bensinstation i USA kan skratta hela vägen till banken. Lottoradens siffror: 13, 36, 45, 57, 67 och 14 ger vinnaren 1,337 miljarder dollar, motsvarande drygt 13 miljarder svenska kronor.


Summan i Mega Millions-lotteriet blev så hög eftersom ingen hade prickat in de rätta sex siffrorna de senaste 29 omgångarna. Den okände vinnaren lämnade in lotten på en bensinstation och närbutik i delstaten Illinois i Mellanvästern.

Vinnaren får hela summan om personen väljer att beloppet betalas ut över 29 år. Vill man i stället ha pengarna direkt i handen omvandlas summan till 780,5 miljoner dollar, närmare 8 miljarder svenska kronor.

Även butiken som sålde lotten får del av vinsten, närmare bestämt en halv miljon dollar bara för att ha sålt lotten.

Mega Millions spelas i 45 delstater i USA samt i Washington D.C och på Jungfruöarna. Oddsen att ta hem jackpotten är 1 på 303 miljoner, vilket är betydligt högre än risken att träffas av blixten.

Vinnaren brukar generellt rådas att omedelbart söka upp finansiell rådgivning, redan innan man gör anspråk på vinsten.

Lotterivinsten är den näst högsta till en enskild person i USA. I oktober 2018 blev vinsten i Mega Millions-lotteriet drygt 1,5 miljarder dollar.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!