Flickan försvann den 23 september.
Flickan försvann den 23 september. - Foto: Stella Pictures och Gorm Kallestad/NTB/TT

Flicka hittad död – försvann på väg till park: "Rädd"

En sjuårig flicka har hittats död i floden Edo vid den japanska staden Chiba. När kroppen hittades hade flickan varit försvunnen i tolv dagar.
– Jag är rädd för att låta mina barn leka utomhus utan mig, säger en kvinna som bor i närheten till Vice.


Det var den 23 september som den sjuåriga flickan, tillsammans med sin mamma, skulle gå till en park i närheten av deras hem i japanska Chiba. 

Men i stället för att göra sällskap med en vuxen lämnade flickan hemmet tidigare och när mamman gick fem minuter senare var sjuåringen spårlöst borta, rapporterar Vice.

Flickans tillhörigheter har hittats

Samma dag, vid lunchtid den 23 september, fångades flickan på en övervakningskamera när hon åkte på sin sparkcykel längs med en gata drygt 900 meter från parken. På eftermiddagen hittades hennes övergivna sparkcykel i en annan park, enligt Vice.

Dagen därpå hittade man flickans skor och strumpor placerade intill floden – då bara 30 meter från parken som planerat att besöka med sin mamma. Föräldrarna uppgav då att man letat just på den platsen tidigare, utan att ha sett några av dotterns tillhörigheter.

Även flickans hatt hittades senare.

Sjuåringen tros ha hittats död i flod

På tisdagen, tolv dagar efter försvinnandet och efter massiva sökinsatser genomförda av både polis och frivilliga, hittades flickan död i den närliggande floden Edo. Fyndet gjordes av en förbipasserande cyklist.

Polisen har, enligt Vice, ännu inte fastställt någon dödsorsak och man har heller inte bekräftat att det är den försvunna flickan man hittat. Man uppger dock att flickan som anträffats i floden burit kläder som är identiska med de kläder den sjuåringen haft på sig under dagen då hon försvann.

Man är därför övertygad om att det rör sig om den försvunna flickan.

Fallet väcker stor oro i Chiba

Fallet, som fått stor uppmärksamhet i Japan, har väckt oro bland de som bor i eller runtomkring Chiba.

– Jag är rädd för att låta mina barn leka utomhus utan mig, ifall någonting skulle hända. Den här flickan försvann mitt på dagen. Stackars hennes föräldrar, säger en kvinna som bor i närheten till Vice

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!