I februari 2023 kommer "ryska Mcdonald's" med en ny burgare
I februari 2023 kommer "ryska Mcdonald's" med en ny burgare - Foto: Dmitry Serebryakov/Gene J. Puskar/TT​​

Big Mac förbjöds på "ryska McDonald's" – nu kommer ersättaren: "Annorlunda..."

När McDonald's stängde ner sina restauranger i Ryssland tog snabbmatskedjan "Vkusno & Tochka" vid. Men det kom inte helt utan regler och förbud, och nu har man tvingats ta fram en ersättare till klassikern Big Mac.


Det var i juni som man i Ryssland slog upp portarna till snabbmatskedjan "Vkusno & Tochka". 

Detta efter att amerikanska McDonald's stängt ner alla sina restauranger i landet som en konsekvens av den ryska invasionen av Ukraina i slutet av februari.

Varken inredningen eller köksutrustningen har bytts ut i den nya snabbmatsrestaurangen, vars namn kan översättas till "Smaskens – helt enkelt", men snabbmatskedjan har fått en ny logga och meny. 

Lista: Här är hela menyn på ryska McDonald's.

Ryska Mcdonald's nya klassiker: "Big Hit"

Det finns strikta regler kring vilka färger Vkusno & Tochka får använda i sin grafiska profil, och detsamma gäller vilka burgare som får vara kvar på menyn. 

När McDonald's lämnade Ryssland försvann också rättigheterna att sälja klassikern Big Mac. Men från och med februari nästa år kommer man börja sälja en ny, liknande burgare som man hoppas blir en "hit".

– "The Big Hit" har en egen sås och en något annorlunda komposition, en annan mix av ingredienser, men när det gäller kvalitet och smak är den väldigt god, säger vd:n Oleg Paroev till Reuters och fortsätter:

– Vi hoppas att ryska kunder kommer uppskatta Big Hit och att den kommer bli en lika stor symbol för Vkusno & Tochka som Big Mac är en symbol för McDonald's.

Förutom Big Hit och den nya signatursåsen kommer McDonald's-klassikern Happy Meal tas tillbaka in på menyn, men den här gången under namnet "Kids' Combo".

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!