Familjen Daub hittades avlidna i deras hem i Pennsylvania, USA.
Familjen Daub hittades avlidna i deras hem i Pennsylvania, USA. - Foto: Rich Pedroncelli/TT, Youtube

Familj begick gemensamt självmord – till följd av dotterns hallucinationer

En familj om tre hittades avlidna i deras hem. Det skulle visa sig att samtliga familjemedlemmar begått gemensamt självmord efter att dottern berättat om sina hallucinationer och vädjan att avsluta sitt liv.


Natten till den 24 januari i år larmades polisen i Pennsylvania, USA till en adress efter att grannar vittnade om en skottlossning.

På plats upptäcktes de tre familjemedlemmarna, dottern Morgan Daub, 26, mamman Deborah, 59, och pappan James, 62, avlidna.

I Morgans högra hand höll hon i en religiös text tillsammans med ett svärd ingraverat "sword of the lord".

Familjen begick gemensamt självmord

Familjen var sedan tidigare känt religiösa, och i ett testamente, som samtliga familjemedlemmar skrev under, uppgav de att de inte ville bli återupplivade.

Många inblandade ställde sig frågan kring vad det var som hade skett. Det dröjde dock inte länge förrän polisen kunde få en mer klar bild av händelsen.

Detta efter att de läste texten skriven av Deborah, där hon förklarade att Morgan hade berättat för henne att hon upplevde hörselhallucinationer som blev allt värre. Till följd av det ville hon inte leva mer.

Familjen sköt varandra till döds

Deborah bestämde sig för att hon inte ville att hennes dotter skulle dö ensam, och tog beslutet att begå självmord tillsammans med henne.

Deborah hade sedan berättat om planerna för James, som insåg att han inte ville leva utan sin fru och dotter.

Familjen begick sedan ett gemensamt självmord. Deborah sköt James i huvudet med en pistol, varpå Morgan sköt sin mamma och till sist sig själv, något de förklarar i breven de lämnade efter sig.

Utredningen om dödsfallet har lagts ned, enligt polisens pressmeddelande.

Dottern trodde att hon var en profet till Gud

I de flertal brev som familjen Daub lämnade efter sig beskriver Deborah om "den ondska som tagit över Morgan". Exakt vad det handlar om står oklart, men mycket kan tydas från de videoklipp som Morgan månader innan självmordet publicerade på Youtube.

I klippen håller hon långa, meningslösa tal om flera ämnen. Mycket av innehållet kretsar kring hennes "vägran att abdikera den engelska tronen" och att hon är en profet till Gud. I några av de senast uppladdade klippen säger hon att "hundratals miljoner människor" är efter henne och att covid-pandemin orsakades av "deep state".

"Olika grader av psykisk ohälsa"

Enligt vänner till familjen verkar Morgan som en helt annan person i videoklippen än den de kände. De har också berättat för NBC att familjen var djupt religiös och stora efterföljare till Donald Trump.

– Det fanns olika grader av psykisk ohälsa, tror jag, som spelade in varje persons beslut att avsluta sitt liv, sade polisen Timothy Fink till CBS21.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!