En kvinna och hennes son lägger ned blommor utanför den dansstudio där skjutningen ägde rum.
En kvinna och hennes son lägger ned blommor utanför den dansstudio där skjutningen ägde rum. - Foto: TT

Elva döda efter masskjutningen i Kalifornien

Ytterligare en person har bekräftats död efter masskjutningen vid en dansstudio i Monterey Park i Kalifornien.Dödssiffran stiger nu från tio till elva efter att en person som vårdats på sjukhus har avlidit, uppger lokala hälsomyndigheter i ett pressmeddelande.


Av de återstående tre personer som vårdas på sjukhus är en allvarligt skadad och två på bättringsvägen.

Mannen som jagades för att ha öppnat eld vid dansstudion sent i lördags kväll lokal tid har också bekräftats död. När polisen omringade honom sköt han sig själv, meddelade Robert Luna vid polismyndigheten i Los Angeles tidigare under måndagen.

Dödförklarades på platsen

Luna berättade att polisen spårade en vit skåpbil som den misstänkte befann sig i. När patruller närmade sig bilen hörde de ett skott inifrån fordonet.

— Den misstänkte ådrog sig en självförvållad skottskada och dödförklarades på platsen, sade Luna som också bekräftade att den döde var ensam misstänkt.

Han har identifierats som en 72-åring som tidigare själv undervisat på dansstudion. Liksom många i området var han av asiatisk härkomst. Dådet inträffade i samband med firandet av det kinesiska nyåret, i ett område där många asiatiska företag har sin verksamhet.

Motivet oklart

Polisen vill dock inte gå in på vad som kan ha varit motivet.

— Utredningen pågår fortfarande och polisen jobbar oavbrutet för att samla ytterligare information och fastställa motivet bakom den här extremt tragiska händelsen, säger Luna.

Fem kvinnor och fem män kunde bekräftas döda direkt vid brottsplatsen. De flesta var mellan 50 och 70 år gamla.

Åtminstone tio personer skadades också i dådet.

TT
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!