Par i 30-årsåldern gömde dödfött barn i frys.
Par i 30-årsåldern gömde dödfött barn i frys. - Foto: Johan Nilsson/TT

Par i 30-årsåldern gömde dödfött barn i frysen – nu ställs de inför rätta

Ett par i Australien kommer ställas inför rätta efter att polis hittat parets dödfödda barn i en frys. Kvinnan ska ha hävdat att hon aldrig varit gravid samtidigt som hon misstänks för att ha ljugit om att hon hade fem år kvar att leva och därmed startat en insamling.


Ett australiensiskt par i 30-årsåldern från Spalding i Geraldton i Australien misstänks ha gömt sin döda bebis kropp i en frys på bakgården, skriver Dailymail.

Polisen tror att paret höll sin graviditet hemlig och att barnet ska ha varit dödfött. Det finns inget enligt polisen i nuläget som tyder på att barnet har dödats av föräldrarna. 

Efter att kvinnan fött barnet ska mannen ha lagt ned kroppen i en frys i hemmet, där poliser senare hittade den dödfödda bebisen. Paret har nu åtalats för att de med avsikt förhindrat eller påverkat en utredning om omständigheter kring ett dödsfall.

Kvinnan nekade att hon varit gravid

"Vi hävdar att kvinnan placerade det avlidna barnet i en plastpåse och lämnade påsen med det avlidna barnet i ett sovrum i huset", säger en talesperson från polisen till nyhetssajten.

Kort efter förlossningen tros det att kvinnan gick till närliggande sjukhus för kraftigt illamående. Vid undersökning hävdar läkare enligt nyhetssajten att kvinnan visat tydliga tecken på att hon nyligen fött barn. Kvinnan ska däremot ha nekat att hon varit gravid och hennes fall rapporterades till polisen, som senare genomförde en husrannsakan i parets hem och hittade det döda barnet.

Kvinnan ljög att hon hade fem år kvar att leva

Paret kommer nu att ställas inför rätta i början av mars i år. Kvinnan har även åtalats för bedrägeri efter att polisen menar att hon ljugit om att hon hade ett terminalt medicinskt tillstånd.

Hon påstås ha sagt att hon bara hade fem år kvar att leva, vilket fick en vän att starta ett GoFundMe för att samla in pengar till henne. Kvinnan ska ha samlat in 3 038 dollar, vilket motsvarar 31 698 svenska kronor.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!