En familj går söker i bråten efter tillhörigheter som går att rädda från ett förstört hem i Adamsville, Tennessee i USA.
En familj går söker i bråten efter tillhörigheter som går att rädda från ett förstört hem i Adamsville, Tennessee i USA. - Foto: Jamar Coach/AP/TT

Dödstalen skrivs upp efter tornador

Antalet döda i oväder i framför allt den amerikanska södern och mellanvästern under fredagen och lördagen har stigit till 32, enligt AP.


Sökarbetet fortsätter i områden där tornador dragit fram och lämnat stor förödelse efter sig och antalet döda tros stiga.

Minst 50 tornador har bekräftats eller misstänkts i elva delstater. Dödsfall bekräftats i bland annat Tennessee, Indiana, Illinois, Alabama, Mississippi och Arkansas.

Cody Coombes filmade tornadon när den drog förbi hans skåpbil.

Skadedjursbekämparen Cody Coombes befann sig i samhället Little Rock i Arkansas där han precis genomfört ett rutinuppdrag på ett hus när vindarna började tjuta.

Han tog skydd i sin skåpbil när en tornado svepte förbi. I ett filmklipp som han har lagt ut på Facebook syns bråte flyga och ett träd knäckas. Ett av träden fälldes i trädgården han just besprutat.

"Det var helt klart mitt livs mest skräckinjagande upplevelse", skriver han till TT.

"Jag tänkte inte på något annat än att komma hem till min familj och se till att alla runt omkring mig var okej."

TT
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!