En känguru är lös i Danmark. Den här kängurun, en grå jättekänguru, bor dock i Australien och har fotograferats i ett annat sammanhang. Arkivbild.
En känguru är lös i Danmark. Den här kängurun, en grå jättekänguru, bor dock i Australien och har fotograferats i ett annat sammanhang. Arkivbild. - Foto: Mark Graham/AP/TT

Känguru på rymmen i Danmark

En känguru är på rymmen på danska Jylland.


Djuret hoppade i onsdags iväg från ett zoo i orten Lintrup, som ligger på landsbygden på södra Jylland i höjd med de större kuststäderna Esbjerg och Kolding. Polisen arbetar för att fånga in den, men har hittills inte lyckats.

Allmänheten uppmanas hålla utkik och ringa polisen eller djurparken om de får syn på kängurun. Det är ingen idé att försöka jaga den på egen hand, understryker zoochefen Dennis Jensen för TV Syd.

— Man kan inte på något vis springa lika snabbt som den, så man ska inte försöka fånga den själv. Det bästa man kan göra är att hålla den under uppsikt och hålla sig kvar men på avstånd, säger han.

Flera bilister har sett kängurun vid vägarna i området, men när zoopersonal har kommit dit har den redan hunnit hoppa vidare.

TT
/
Zoo
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!