Polisen utreder om det kan finnas kopplingar till fler ouppklarade brott.
Polisen utreder om det kan finnas kopplingar till fler ouppklarade brott. - Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Dansk polis utreder fler fall efter försvinnande

Polisen utreder om det finns kopplingar mellan den gripne 32-åringen i Danmark och andra brott begångna i samma område. Det uppger polisen i ett pressmeddelande.


"Vi har nu behov av arbetsro för att gå vidare med nästa steg i förundersökningen, då vi ska kartlägga 32-åringens förehavanden och också helt naturligt se på om det kan finnas kopplingar till andra ouppklarade brott", skriver polisens utredare Kim Kliver i ett pressmeddelande.

I samma område där mannen greps försvann 2016 en 17-årig flicka, som senare hittades död i en sjö några mil därifrån. Familjens målsägarbiträde anser att eventuella kopplingar mellan fallen måste utredas.

— Det är ju inte så många unga flickor som försvinner i Danmark, så det är omöjligt att inte koppla ihop fallen, säger Mai-Brit Storm Thygesen till danska TV2.

32-åringen greps och har häktats misstänkt för våldtäkter på en 13-årig flicka som försvann under en cykeltur på lördagsmorgonen. Hon hittades senare vid liv och mannen greps. Han är misstänkt för olaga frihetsberövande och flera sexualbrott, bland annat våldtäkt.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!