Blommor och ballonger utanför danslokalen Mahogany Masterpiece i Dadeville, där födelsedagsfesten hölls.
Blommor och ballonger utanför danslokalen Mahogany Masterpiece i Dadeville, där födelsedagsfesten hölls. - Foto: Kimberly Chandler/AP/TT

Tre gripna för masskjutning på fest

Tre personer har gripits misstänkta för inblandning i masskjutningen vid firandet av en sextonåring i Alabama, USA.


De misstänkta är 16, 17 och 20 år gamla och kommer i rätten att klassas som vuxna, enligt delstatens lagar. De två tonåringarna är bröder.

Dådet inträffade i lördags i det lilla samhället Dadeville med några tusen invånare i samband med en så kallat "sweet 16"-fest, som på sina håll i Nordamerika är en vanlig företeelse där framför allt flickor firar sin sextonårsdag.

Födelsedagsbarnets 18-årige bror dog i sin systers armar. Ytterligare tre personer sköts till döds på festen och 32 skadades. 15 av dem är tonåringar med skottskador, enligt CNN.

— Vi har fortfarande fyra som vårdas på sjukhus med kritiska skador, sade åklagaren Mike Segrest vid en presskonferens.

Han hade enligt NBC svårt att dölja sina känslor.

— Det är en tårta som aldrig kommer att skäras upp med 16 ljus som aldrig kommer att tändas, sade han och fortsatte:

— Hennes bror var ett av offren. På hennes födelsedagsfest så stod hon på sina knän vid sin bror när han tog sina sista andetag. Det är det vi jobbar med.

Det är fortfarande oklart vad som egentligen låg bakom skottlossningen. Enligt NBC, som pratat med en DJ, inträffade skottlossningen en timme efter att en person med vapen inte fått delta på festen.

— Vi kan inte gå in på motivet just nu. Det är en del av den pågående utredningen som vi inte kan dela med oss av, säger Jeremy Burkett vid polisen.

TT
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!