Brandmän i arbete vid det brandhärjade vandrarhemmet i tisdags.
Brandmän i arbete vid det brandhärjade vandrarhemmet i tisdags. - Foto: Ben McKay/AAP via AP/TT

Man gripen efter vandrarhemsbrand – minst sex personer döda

Minst sex personer omkom i branden på vandrarhemmet i huvudstaden Wellington. Nu har Nyzeeländsk polis har gripit en man, misstänkt för mordbrand.


"Utredningen av branden pågår och polisen har inte uteslutit ytterligare, mer allvarliga anklagelser kopplade till dödsfallen på plats", lyder ett pressmeddelande från den nationella polismyndigheten.

Där står det också att polisen för närvarande inte anser sig behöva söka efter ytterligare misstänkta personer. Den misstänkte mannen greps på torsdagseftermiddagen, lokal tid.

Bröt ut strax efter midnatt

Branden i vandrarhemmet Loafers Lodge bröt ut strax efter midnatt natten till tisdag. Lågor slog då ut ur fyrvåningshuset och många behövde hjälp att ta sig ut. Det finns uppgifter om att det ett par timmar tidigare hade uppstått en brand i en soffa i lokalerna, men den larmades myndigheterna inte om.

Minst sex personer omkom i branden och på torsdagen pågick ännu ett sökarbete efter kvarlevor i lokalerna. Ett tiotal personer saknas fortfarande.

"Vi väntar oss att kunna hämta ut två av de omkomna i dag och två i morgon", lyder ett skriftligt besked från polischefen Dion Bennett.

"Brottsplatsundersökningen väntas ta flera dagar."

Möter domstol på fredagen

Vandrarhemmet har 92 rum, men det verkar inte ha bott några turister där. Det var för närvarande ett slags tillfälligt boende för bland andra skiftarbetare, men även sämre bemedlade och tidigare interner.

Den misstänkte mannen kommer formellt att anklagas för brott inför en domstol på fredagen.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!