Mitt i vakan började kistan ge sig i från sig ljud. Arkivbild.
Mitt i vakan började kistan ge sig i från sig ljud. Arkivbild. - Foto: Duygu Getiren/TT

Dödförklarad kvinna knackade i kistan – under vakan hos begravningsbyrå

Släktingarna blev både rädda och förvånade när de plötsligt hörde knackningar från kistan – efter fem timmars vaka. Det uppdagade sig då att en 76-årig kvinna som dödförklarats i Ecuador fortfarande andades.


Den 76-åriga kvinnan hade på fredagen lagts in på sjukhuset Martín Icaza i staden Babahoyo i Ecuador med befarad stroke och hjärtstillestånd. När hon inte svarade på återupplivningsförsöken dödförklarades hon av en jourhavande läkare, uppger Ecuadors hälsodepartement.

Enligt kvinnans son var modern medvetslös när hon kom in till akutmottagningen på sjukhuset. Några timmar senare meddelade en läkare att hon var död och överlämnade identitetshandlingar och ett dödsintyg.

Konstiga ljud hördes från kistan 

Kroppen transporterades till en begravningsbyrå där familj och släkt senare under dagen höll en vaka. Men efter ett tag hördes plötsligt konstiga ljud – från kistan.

— Det skrämde oss alla, säger kvinnans son till AFP.

— Vi var ungefär 20 personer. Efter ungefär fem timmar av vakan, började kistan ge ifrån sig ljud. Min mamma var inlindad i lakan och slog mot kistan, och när vi närmade oss kunde vi se att hon andades tungt, säger sonen.

Vårdas på sjukhus

Släktingarna såg till att kvinnan snabbt kom tillbaka till sjukhus. På måndagen intensivvårdades hon ännu och hennes tillstånd beskrivs som allvarligt. Enligt sonen är läkarna inte hoppfulla om hennes chanser att överleva.

Ecuadors hälsodepartement utreder nu läkarna som har varit inblandade i kvinnans vård och en kommitté har bildats för att granska hur sjukhuset utfärdar dödsattester.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!