Enligt källor ska den anställde medvetet ha ställt sig framför flygplansmotorn.
Enligt källor ska den anställde medvetet ha ställt sig framför flygplansmotorn. - Foto: AP/David Zalubowski/TT

Man död i flygplansolycka – sögs in i motor

En man har dött efter att ha sugits in i en flygplansmotor på San Antonio International Airport. Händelsen utreds av myndigheten NTSB.


Det var på fredagskvällen som olyckan skedde – en anställd på San Antonios internationella flygplats dog efter att ha sugits in i motorn på ett flygplan, skriver The Guardian. Den amerikanska myndigheten National Transportation Safety Board (NTSB) utreder nu händelsen.

Liknande fall – bara 6 månader tidigare

Ett Delta Airlines-flygplan hade rest från Los Angeles i Kalifornien till San Antonio i Texas och åkte mot en gate med sin ena flygplansmotor fortfarande igång, enligt uppgifter.

Enligt källor verkade det som att den anställde medvetet hade ställt sig framför den aktiva motorn, skriver The Guardian

Då ska han ha "sugits in" i flygplansmotorn och dött. 

Den avlidne mannen arbetade för Unifi Aviation, ett företag som tillhandahåller marktjänster för bland annat Delta Airlines. I ett uttalande uttrycker företaget sin sorg över den tragiska händelsen, men att den inte var relaterad till Unifi Aviations säkerhetsrutiner, skriver The Guardian.

Enligt den brittiska tidningen inträffade ett liknande fall som detta på nyårsafton 2022. Den olyckan ska då ha påträffat i Alabama, USA. Vid den händelsen ska det då ha handlat om ett American Airlines-flygplan.

bbc
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!