Ryska statliga medier hävdar att tre drönare på väg mot Moskva har hejdats. Arkivbild.
Ryska statliga medier hävdar att tre drönare på väg mot Moskva har hejdats. Arkivbild. - Foto: AP/TT

Ryssland: Drönare hejdade på väg mot Moskva

Flera drönare har skjutits ned i Moskvaregionen, uppger Rysslands försvarsdepartement. "I morse hindrade vi ett försök från Kievregimen att begå en terroristhandling med fem drönare", uppger försvarsdepartementet. Ukraina har inte tagit på sig attacken.


Uppgifterna om drönarattacken kommer efter tidigare liknande anfall mot huvudstaden de senaste månaderna.

Tidigare på tisdagsmorgonen rapporterade ryska statliga medier om att tre drönare hade hejdats.

— Enligt preliminära uppgifter var tre drönare på väg mot Moskva vid olika tidpunkter. Två av dem stoppades i Novaja Moskva och den tredje i Kalugaregionen, ska en representant för räddningstjänsten har uppgett för statliga nyhetsbyrån Tass.

"Ett försök från Kievregimen att attackera en zon där det finns civil infrastruktur, bland annat en flygplats som tar emot internationella flygningar, är en terrorhandling", skriver utrikesdepartementets talesperson Maria Zacharova på Telegram.

På grund av attacken begränsades flygningarna vid flygplatsen Vnukovo, och planen dirigerades i stället om till andra flygplatser i Moskvaområdet. Flygbegränsningarna har sedan lyfts.

Uppgifterna om drönarattacken har inte bekräftats av oberoende källor.

Ukraina brukar inte kommentera attacker i Ryssland, och har inte tagit på sig angreppet.

Vid fronten i Ukraina fortsätter striderna. Borgmästaren i staden Sumy uppger att tre människor dödades och 21 skadades i en rysk drönarattack som orsakade skador på två flerbostadshus under måndagen. Enligt president Volodymyr Zelenskyj skadades också den ukrainska säkerhetstjänstens regionala kontor i staden.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!