Ett träd som fallit över en bil i Milano på tisdagsmorgonen.
Ett träd som fallit över en bil i Milano på tisdagsmorgonen. - Foto: Claudio Furlan

Dramatiskt väder i Italien: Två döda i regn- och hagelstormar

Regn- och hagelstormar har orsakat två dödsfall i norra Italien. Samtidigt kämpar brandkåren mot skogsbränder i värmeböljan på Sicilien.


En 16-årig flicka omkom natten till tisdagen när en regnstorm med kraftiga vindar fick ett träd att falla över hennes tält på ett scoutläger nära Brescia öster om Milano i norra Italien. Det uppgav landets premiärminister Giorgia Melono på tisdagen, enligt AFP.

I måndags dog en medelålders kvinna efter att ha blivit träffad av ett fallande träd i Lissone, norr om Milano.

Milanobor vittnade om regnstormar och hagel tidigt på tisdagsmorgonen, som översvämmade gator och fick träd att välta över parkerade bilar. Transportmyndigheten rapporterar allvarliga skador på stadens elnät och en AFP-journalist uppger att vattenledningar i Milanos historiska centrum tillfälligt fick stängas av.

Brandkåren uppgav på tisdagsmorgonen att läget var väldigt allvarligt, då man fått in över 200 nödsamtal.

I söder, på Sicilien, bekämpar brandkåren skogsbränder, varav en närmade sig Palermos flygplats, som var tvungen att stänga under flera timmar på tisdagsmorgonen. På Sicilien råder värmebölja och temperaturen i staden Catania på östra delen av ön nådde 47,6 grader på måndagen.

— Vi upplever några av de mest komplicerade dagarna under de senaste decennierna i Italien, regnstormar, tornados och jätthagel i norr, och en stekande hetta och förödande bränder centralt och i söder, sade ministern för civilt skydd, Nello Musumeci, enligt AFP.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!