Ambulans för skadade personer från platsen där en bomb exploderade på söndagen. Många människor dödades och skakades i dådet.
Ambulans för skadade personer från platsen där en bomb exploderade på söndagen. Många människor dödades och skakades i dådet. - Foto: Pakistansk räddningstjänst/AP/TT

Många döda och skadade i bombdåd i Pakistan

Över 40 människor har dödats och över 120 skadats i en självmordsattack vid en politisk sammankomst i Pakistan, uppger polisen.


Det officiella dödstalet var 44 på söndagskvällen, lokal tid.

Bomben detonerade i det nordvästra distriktet Bajur, som gränsar till Afghanistan där hundratals anhängare till politikern Maulana Fazlur Rehman samlats.

Maulana Fazlur Rehman leder islamistpartiet JUI-F.

— En högt uppsatt ledare från partiet skulle tala under ceremonin, men innan han anlände ägde en bombexplosion rum, sade en polis till AFP.

Flera skadade fördes till sjukhus och enligt polisen kan dödssiffran stiga.

Enligt en myndighetsföreträdare detonerade bomben i närheten av scenen.

— Tältet hade kollapsat på ena sidan och fångade människor som desperat försökte fly, säger en person som försökte hjälpa offren.

Maulana Fazlur Rehmans parti är en del av koalitionsregeringen i huvudstaden Islamabad. Politiska möten ordnas nu över hela landet för att mobilisera stöd inför kommande val som väntas i oktober eller november.

Ingen har tagit på sig ansvaret för attacken, men terrorgruppen Islamiska staten (IS) har nyligen utfört attacker mot JUI-F.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!