Iran utlyser två helgdagar på grund av extrema temperaturer. På bilden svalkar sig några personer i Tangeh Vashi norr om Teheran, i mitten av juli. Arkivbild.
Iran utlyser två helgdagar på grund av extrema temperaturer. På bilden svalkar sig några personer i Tangeh Vashi norr om Teheran, i mitten av juli. Arkivbild. - Foto: Vahid Salemi/AP/TT

Hettan får Iran att utlysa helgdagar

Iran utlyser två helgdagar för offentligt anställda och banktjänstemän på grund av "extrem hetta" i landet, rapporterar statsmedier, enligt AFP.


Beslutet kom efter att Irans meteorologiska institut förutspått temperaturer som överskrider 40 grader i många städer och nästan 50 grader i sydvästra delen av landet.

— Regeringen gick vidare med hälsodepartementets förslag om att utlysa onsdag och torsdag som helgdagar i hela landet för att skydda allmänhetens hälsa, säger Ali Bahadori, regeringens presstalesperson, enligt den statliga nyhetsbyrån IRNA.

Departementet varnade dessutom för risker för värmeslag i samband med överexponering i solen och manade allmänheten att stanna inomhus mellan klockan 10 och 16.

I juni ändrade landet arbetstider under sommaren för offentligt anställda i syfte att spara el på kontoren när det är som varmast.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!