En räddningsarbetare inspekterar platsen där en bomb exploderade tidigare i år, i regionen Bajur i Pakistan. Arkivbild.
En räddningsarbetare inspekterar platsen där en bomb exploderade tidigare i år, i regionen Bajur i Pakistan. Arkivbild. - Foto: Räddningstjänsten Pakistan/AP/TT

Flera döda i bombdåd i Pakistan

Minst elva personer har dödats i ett bombdåd i nordvästra Pakistan, i norra delen av regionen Waziristan nära den afghanska gränsen.


Bomben exploderade på lördagskvällen efter att ha fästs vid fordonet som offren färdades i, enligt en lokal tjänsteman. De döda var byggnadsarbetare som arbetade för den pakistanska armén.

"Hjärtskärande att veta att terroristattacken i norra Waziristan krävde elva oskyldiga arbetares liv. Fördömer kraftfullt den här meningslösa, våldsamma attacken och är solidarisk med de berörda familjerna", skriver den tillförordnade premiärministern Anwar ul Haq Kakar på X, tidigare Twitter.

Det har skett en kraftig ökning av antalet terrorattacker i Pakistan sedan talibanerna tog över makten i Afghanistan 2021. Attackerna har främst skett i regioner som gränsar till Afghanistan.

Tidigare attacker har varit utförda av bland annat den talibangrupp som är hemmahörande i Pakistan, Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) och Islamiska staten.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!