En pilot försökte störta ett flygplan från Horizon Air, som ägs av Alaska Air Group. Arkivbild.
En pilot försökte störta ett flygplan från Horizon Air, som ägs av Alaska Air Group. Arkivbild. - Foto: Elaine Thompson/AP/TT

44-årig pilot gripen – försökte störta passagerarplan

En amerikansk pilot har gripits efter att han medvetet försökt störta ett passagerarplan under en flygning i helgen.


Det var under en flygning mellan Everett i delstaten Washington och San Francisco i Kalifornien på söndagen som mannen försökte slå av motorerna så att passagerarplanet skulle falla till marken.

Två andra piloter lyckades dock brotta ner 44-åringen, som sedermera greps, anklagad för mordförsök på samtliga ombord. Flygbolaget Horizon Air säger att planet har plats för 76 passagerare, men uppger inte hur många som befann sig i planet.

Kontrolltornet i Portland, Oregon, där planet nödlandade, fick kännedom om händelsen efter att allt var över.

— Vi har lyckats få ut killen som försökte slå av motorerna ur cockpit, och han verkar inte orsaka några problem där bak just nu. Jag tror han hålls fast. I övrigt vill vi att polisen ska vara på plats så fort vi har fått ner oss på marken, meddelade piloten från luften.

De första rapporterna om händelsen uppgav att mannen varit passagerare, men Horizon Air bekräftar att mannen är anställd pilot. Han arbetade inte på den aktuella flygningen, men satt med i cockpit på en reservstol.

Samtliga ombord uppges vara välbehållna efter flygningen.

TT
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!