Donald Trump och sönerna Donald Trump Jr och Eric Trump står åtalade. Dottern Ivanka trump har nu beordrats att vittna. Arkivbild.
Donald Trump och sönerna Donald Trump Jr och Eric Trump står åtalade. Dottern Ivanka trump har nu beordrats att vittna. Arkivbild. - Foto: Manuel Balce Ceneta/AP/TT

Ivanka Trump beordrad att vittna

Ivanka Trump kommer att behöva vittna i den pågående civilrättsliga rättegången mot Donald Trump och familjens företag i New York. Det har domaren beslutat.


Hon kommer inte att kallas till rätten före den 1 november och har därför tid att överklaga beslutet.

Den tidigare presidenten Trump och hans söner har redan bedömts skyldiga till att ha blåst upp värdet på familjeföretagets tillgångar och fastigheter, vilket lett till bland annat förmånliga avtal och lägre räntor.

Åklagaren har yrkat på böter på minst 250 miljoner dollar, motsvarande omkring 2,6 miljarder kronor.

Ivanka Trump är inte tilltalad i målet. Enligt hennes advokat Bennet Moskowitz har hon nu heller ingen skyldighet att vittna. Hon bor inte längre i New York och har inte jobbat inom Trumpkoncernen sedan 2017.

— De har ingen jurisdiktion över henne, sade han i rätten.

Men enligt åklagarsidan har hon insyn i en del av de händelser som målet berör, samtidigt som hon fortfarande har finansiella band till familjeföretaget.

TT
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!