Israels premiärminister Benjamin Netanyahu kallar videon för 'grym psykologisk propaganda'. Arkivbild.
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu kallar videon för 'grym psykologisk propaganda'. Arkivbild. - Foto: Abir Sultan/AP/TT

Hamas har släppt propagandaklipp från gisslan

Islamistiska Hamas väpnade gren al-Qassam-brigaderna har släppt en kort video med ett troligtvis framtvingat budskap från tre kvinnor som hålls gisslan i Gazaremsan. Israels premiärminister Benjamin Netanyahu kallar videon för "grym psykologisk propaganda".


Kvinnorna sitter framför en vitmålad vägg, och en av dem framför ett propagandistiskt budskap riktat till Israels regering.

— Vi får betala för era misstag, säger hon.

Kvinnorna anklagar Israels regering för misslyckanden i kriget. De vädjar om att bli frisläppta, och uppmanar Israel till eftergifter i samtalen med terrorstämplade Hamas. Dock är omständigheterna kring inspelningen oklara, och kvinnorna antas ha tvingats medverka.

"Detta är grym psykologisk propaganda av Hamas-IS", säger Netanyahu i ett uttalande strax efter att videon släppts, och liknar Hamas med terrorgruppen Islamiska staten.

Netanyahu namnger även de tre kvinnorna och lovar att "få hem alla bortförda och saknade människor".

Israel uppger att minst 239 människor kidnappades i Hamas inledande terroroffensiv den 7 oktober och att 1 400 människor dödades. Enligt Hamas uppgifter har mer än 8 300 människor dödats i Gaza sedan dess.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!