I början av november attackerade israeliskt flyg mål i södra Libanon efter beskjutning därifrån. På söndagen besköt. enligt israelisk militär, Iran-stödda gruppen Hizbollah Israel från platser i Libanon.
I början av november attackerade israeliskt flyg mål i södra Libanon efter beskjutning därifrån. På söndagen besköt. enligt israelisk militär, Iran-stödda gruppen Hizbollah Israel från platser i Libanon. - Foto: Hussein Malla/AP/TT

Israeler skadade i Hizbollah-beskjutning

Läget fortsätter att vara spänt vid Israels gräns mot Libanon i norr. Både israeliska soldater och civila skadades när Iran-stödda Hizbollah besköt Israel med bland annat granater under söndagen.


En talesman för den israeliska militären (IDF) kallar beskjutningen för den allvarligaste hittills där civila råkat illa ut.

Israel svarade med motattacker mot samhällen i södra Libanon. I ett uttalande uppger den israeliska militären att sju soldater skadades lindrigt när de besköts i området kring Manara i gränstrakterna till Libanon.

Ett tiotal civila har också skadats i attacker som skett på mer än en plats. Personal som skulle sätta upp elledningar som förstörts i tidigare attacker i området vid Dovev skadades när Hizbollah sköt en pansarrobot.

Hizbollah bekräftar att de har attackerat mål i norra Israel och säger att attackerna mot arbetet med elledningar, enligt Israel, handlade om att förhindra att utrustning för avlyssning sattes upp i närheten, utrustning för att övervaka södra Libanon.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!