USA:s klimatsändebud John Kerry och hans kinesiske motsvarighet Xie Zhenhua möttes senast i början av november i Kalifornien i ett försök att återuppta avstannat samarbete. Här syns de under World economic forum i Davos 2022. Arkivbild.
USA:s klimatsändebud John Kerry och hans kinesiske motsvarighet Xie Zhenhua möttes senast i början av november i Kalifornien i ett försök att återuppta avstannat samarbete. Här syns de under World economic forum i Davos 2022. Arkivbild. - Foto: Markus Schreiber/AP/TT

USA och Kina ska klimatsamarbeta

Kina och USA ska tillsammans skapa en arbetsgrupp för klimatsamarbete. Det meddelade båda länderna på onsdagen.


Enligt ett gemensamt uttalande som publicerats i USA och i statliga medier i Kina ska arbetsgruppen fokusera på "energiomställning, metan, cirkulär ekonomi och effektivt utnyttjande av resurser och utsläppssnåla och hållbara provinser/stater och städer samt avskogning".

Länderna ska genom "dialog och samarbete skynda på konkreta klimatåtgärder", enligt uttalandet.

Klimatfrågor har länge setts som ett område där de två länderna kan komma överens, vilket visade sig när USA:s klimatsändebud John Kerry och hans kinesiske motsvarighet Xie Zhenhua möttes i början av november i Kalifornien i ett försök att återuppta avstannat samarbete.

TT
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!