Ledaren för Republikanerna i senaten, Mitch McConnell bredvid majoritetsledaren Senaten Chuck Schumer och, till höger representanthusets talman, Republikanen Mike Johnson. Arkivbild.
Ledaren för Republikanerna i senaten, Mitch McConnell bredvid majoritetsledaren Senaten Chuck Schumer och, till höger representanthusets talman, Republikanen Mike Johnson. Arkivbild. - Foto: J. Scott Applewhite/AP/TT

USA:s Ukrainastöd får vänta till nästa år

Den amerikanska senaten kommer inte att rösta igenom något stödpaket för Ukraina före årets slut. Det blir tidigast efter helgerna, enligt ledarna för Demokraterna och Republikanerna i senaten.


"Förhandlarna fortsätter sitt arbete med de frågor som återstår och vår förhoppning är att det ska göra det möjligt för oss i senaten att agera snabbt i början av nästa år", säger majoritetsledaren i senaten, Demokraternas Chuck Schumer och minoritetsledaren från Republikanerna, Mitch McConnell, i ett gemensamt uttalande.

Kongressen samlas åter efter jul- och nyårsledigheten den 22 januari 2024.

Ett beslut om president Bidens stora stödpaket till Ukraina, Israel och Taiwan är redan flera månader försenat jämfört med vad Biden hoppats på. Republikanerna i kongressen har, enligt Biden och Demokraterna, tagit Ukrainastödet som gisslan för att driva igenom hårdare tag mot migration och för att skydda gränsen mot Mexiko. Samtidigt har många Republikaner börjar ifrågasätta det stora stöd som USA ger till Ukraina för att stå emot Ryssland.

TT
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!