Nordkorea uppges ha avfyrat flera robotar, enligt Sydkoreas militär. På fotot syns regimens ledare Kim Jong Un på en tv-skärm i Seoul. Arkivbild.
Nordkorea uppges ha avfyrat flera robotar, enligt Sydkoreas militär. På fotot syns regimens ledare Kim Jong Un på en tv-skärm i Seoul. Arkivbild. - Foto: Ahn Young-joon/AP/TT

Nordkorea har avfyrat robotar

Nordkorea har avfyrat flera kryssningsrobotar från sin västra kust, uppger den sydkoreanska militären.


Enligt Seoul, som håller på att analysera avfyrningarna tillsammans med USA, ska robotarna ha landat i havet. Det är oklart hur många projektiler som sköts.

Till skillnad från sina ballistiska motsvarigheter är tester av kryssningsrobotar inte förbjudna enligt de rådande FN-sanktionerna mot Pyongyang.

De nya vapentesterna sker samtidigt som Sydkorea genomför en tio dagar lång övning med sina militära specialstyrkor, ett initiativ som togs till följd av att man hamnat i "allvarliga säkerhetssituationer" med grannen i norr.

Spänningarna på Koreahalvön har ökat de senaste månaderna till följd av att Kim Jong Un dragit upp tempot för den slutna regimens vapentester och kärnvapenhot mot Sydkorea och dess allierade.

TT
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!