USA:s försvarsminister Lloyd Austin talar via länk till deltagarna i kontaktgruppen för Ukrainas försvar vid ett möte i januari. Arkivfoto.
USA:s försvarsminister Lloyd Austin talar via länk till deltagarna i kontaktgruppen för Ukrainas försvar vid ett möte i januari. Arkivfoto. - Foto: USA:s försvarsdepartement/AP/TT

Lloyd Austin: Jag mår bra

När kontaktgruppen för Ukrainas försvar håller sitt 19:e stödmöte inne på Natohögkvarteret i Bryssel leds det digitalt från Washington.


— Jag är ledsen att jag inte kunde åka till Bryssel den här veckan. Men jag mår bra och prognosen för min återhämtning från cancern är fortsatt utmärkt, berättar dock USA:s försvarsminister Lloyd Austin i sina inledningsord till kollegorna.

Austin opererades före jul för prostatacancer och fick i helgen tas akut till sjukhus för problem relaterade till urinblåsan. Sedan dess har han dock återupptagit arbetet igen.

Inför Ukrainamötet bedyrar Austin att man inte kommer att ge upp sitt stöd till landet.

— När Putin drog igång sitt orätta och oprovocerade krig var han säker på att Ukraina skulle vika sig. Men han kunde inte ha haft mer fel, säger USA:s försvarsminister.

TT
/
Jul
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!