Vladimir Putin säger att Ryssland föredrar Biden framför Trump och kallar USA:s nuvarande president för mer erfaren och förutsägbar.
Vladimir Putin säger att Ryssland föredrar Biden framför Trump och kallar USA:s nuvarande president för mer erfaren och förutsägbar. - Foto: Ramil Sitdikov/AP

Putin: Hellre Biden än Trump

Vladimir Putin säger att Ryssland skulle föredra att se USA:s president Joe Biden vinna en andra mandatperiod i höst och beskriver honom som mer erfaren och förutsägbar än en trolige motståndaren Donald Trump.


Det är i en intervju med statlig rysk tv som Putin för första gången kommenterade det kommande amerikanska presidentvalet.

Även om Moskva inte säger sig "hålla med om den nuvarande administrationens politik" var det sällsynt positiva ord om Biden, en hård kritiker av den ryska ledaren som i sin tur ofta hyllat Trump.

— Biden är mer erfaren, mer förutsägbar, han är en politiker av den gamla skolan, svarade Putin på frågan om vilken kandidat som skulle vara bättre för Ryssland.

— Men vi kommer att arbeta med vilken amerikansk ledare som helst som det amerikanska folket har förtroende för, lade presidenten till.

Trump försökte omedelbart vända uttalandet till sin fördel vid ett kampanjmöte på onsdagskvällen och kallade det "en stor komplimang", underförstått att Trump skulle vara en starkare president av de två.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!