En israelisk protestmarsch har pågått i fyra dagar till stöd för dem som tagits som gisslan av bland andra terrorstämplade Hamas 7 oktober.
En israelisk protestmarsch har pågått i fyra dagar till stöd för dem som tagits som gisslan av bland andra terrorstämplade Hamas 7 oktober. - Foto: Mahmoud Illean/AP/TT

Tidigare gisslan i stödmarsch för gisslantagna

Omkring 20 000 personer har deltagit i en fyra dagar lång marsch i Israel till stöd för dem som tagits som gisslan av terrorstämplade Hamas. Men marschen var också en missnöjesyttring över den israeliska regeringens insatser för att få gisslan fri.


Tidigare fritagna och frisläppta gisslantagna deltog i marschen.

De marscherande anländer till Jerusalem på lördagskvällen och framför där sitt budskap: "Israels regering, vi är här för att uppmana er att inte ge upp, och inte avsluta förhandlingarna", rapporterar israeliska mediebolaget Walla.

En av dem som gisslantogs av extremistiska islamistgrupper den 7 oktober förklarade varför hon deltog i marschen:

— Vi var där och vi vet vad det innebär. Så vi deltar för att ge övriga drabbade familjer styrka att fortsätta kampen för att deras kära ska släppas, sade Clara Marman som var en av dem som släpptes fri under en kort vapenvila på Gazaremsan.

— Det är en lång resa med fysiska och psykiska kval. Vi är här för att när vi är förenade så finns det hopp, fortsatte hon i ett uttalande till israeliska mediebolaget Ynet.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!