Nikki Haley vill bli Republikanernas presidentkandidat i USA-valet i höst. Här håller hon ett valtal i Raleigh, North Carolina, på lördagen.
Nikki Haley vill bli Republikanernas presidentkandidat i USA-valet i höst. Här håller hon ett valtal i Raleigh, North Carolina, på lördagen. - Foto: Chuck Burton/AP/TT

Haley: Inte bunden att stötta Trump

Nikki Haley känner sig inte tvungen att ställa sig bakom Donald Trump om eller när expresidenten blir Republikanernas presidentkandidat i höstens val.


— Nej, jag fattar det beslut jag vill, säger Trumps enda kvarvarande motkandidat i partiets primärval.

Haley har ännu inte vunnit någon av de sju delstater som hittills har hållit primärval, men hon vägrar ge upp kampen.

— Trump-frågan är inget jag tänker på. Om man börjar prata om vem man ska ställa sig bakom har man redan börjat prata om att förlora, säger hon till NBC:s "Meet the press".

På en fråga om inte väljarna har rätt att känna till vem hon vill se som president om det inte är hon svarar den förra FN-ambassadören:

— När ni frågar Donald Trump om vem han ställer sig bakom kan ni också fråga mig.

Inför partikonventet i juli har Trump 247 delegaters röster i ryggen, Haley bara 24. I helgen vann Trump i såväl Missouri som Idaho.

På tisdag hålls primärval i 15 delstater och i ett amerikanskt territorium under den så kallade Super Tuesday – supertisdagen.

TT
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!