Konfliktens kärna: Klippdomen uppe på Tempelberget, centrum för det heliga område i Jerusalem som ingendera sidan kan tänka sig att ge upp.
Konfliktens kärna: Klippdomen uppe på Tempelberget, centrum för det heliga område i Jerusalem som ingendera sidan kan tänka sig att ge upp. - Foto: Mahmoud Illean/AP/TT

Israel: Inga nya restriktioner på Tempelberget

Med bara dagar kvar innan den muslimska fastemånaden ramadan inleds den 10 eller 11 mars lovar Israels premiärminister Benjamin Netanyahu att alla som vill besöka al-Aqsa-moskén på Tempelberget för att be ska få göra det.


— Israels policy har alltid varit och kommer alltid att vara att behålla religionsfriheten och tillåta alla som vill be, oavsett religion, att göra det. Vi har agerat enligt den principen under ramadan tidigare år och vi kommer att göra det nu också, säger Netanyahu på en presskonferens.

Inga nya restriktioner kommer att införas på Tempelberget under ramadans första vecka, heter det i ett skriftligt uttalande från regeringen. Sedan kommer "situationen utvärderas vecka för vecka".

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!