Republikanen och expresidenten Donald Trump fotograferad i sin bostad Mar-a-Lago i Florida.
Republikanen och expresidenten Donald Trump fotograferad i sin bostad Mar-a-Lago i Florida. - Foto: Rebecca Blackwell/AP/TT

Supertisdag: Trump utklassade Haley

USA:s tidigare president Donald Trump fortsätter att utklassa sin enda motståndare i kampen om att bli Republikanernas presidentkandidat. En fantastisk natt, kommenterar Trump valresultatet under supertisdagen.


Kalifornien, Minnesota, Colorado, Arkansas, Texas, Massachusetts, Alabama, Virginia, Tennessee, North Carolina, Oklahoma, Maine, Alaska och Utah.

Den tidigare presidenten Donald Trump räknar hem seger efter seger under de amerikanska primärvalens höjdpunkt – supertisdagen.

Trumps enda motkandidat, tidigare FN-ambassadören Nikki Haley, har endast tagit hem en delstat: lilla Vermont. Där var det dessutom jämnt.

Donald Trump vann i 14 av de 15 delstater där primärvalet avgjordes under supertisdagen. Nikki Haley vann bara i Vermont.

Sista chansen?

Supertisdagen har beskrivits som den sista chansen för Haley att visa vad hon går för. Men under natten svensk tid har hon förlorat flera av de delstater som på förhand tippats varit gynnsamma för henne, som Virginia och Maine.

Under primärvalssäsongen har Nikki Haley tidigare bara vunnit i huvudstadsområdet District of Columbia.

Ungefär en tredjedel av de republikanska delegaterna stod på spel under tisdagen.

Totalt 16 delstater och ett territorium har röstat för att välja delegater som ska staka ut Republikanernas och Demokraternas respektive presidentkandidat.

Kan avgöras snart

Tidigast nästa vecka kan Trump ha samlat tillräckligt med stöd för att säkra partiets nominering.

Joe Biden, som inte har någon allvarlig utmanare på den demokratiska sidan, har under nattens valyra hittills tagit hem segrar i samtliga röstande delstater utom det lilla amerikanska territoriet Samoa, enligt AP.

"Till alla demokrater, republikaner och oberoende som tror på ett fritt och rättvist Amerika: Detta är vårt ögonblick. Det här är vår kamp. Tillsammans kommer vi att vinna", sade Biden i ett uttalande under natten.

TT
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!