Den tidigare presidenten Donald Trump hoppas att multimiljardären Elon Musk ska ge honom kampanjstöd, enligt amerikanska medier. Arkivbild
Den tidigare presidenten Donald Trump hoppas att multimiljardären Elon Musk ska ge honom kampanjstöd, enligt amerikanska medier. Arkivbild - Foto: AP/TT

Musk diskuterade kampanjstöd till Trump

Donald Trump träffade i helgen Teslas vd och grundare Elon Musk för att diskutera kampanjstöd, enligt amerikanska medier. En donation från Musk skulle kunna få en avgörande betydelse för Trumps krigskassa inför USA:s presidentval i november.


Fakta: Musk är världens tredje rikaste person

Teslagrundaren och multimiljardären Elon Musk har enligt Bloombergs beräkningar en förmögenhet på totalt 192 miljarder dollar (motsvarande 2 000 miljarder kronor).

Musk har än så länge avstått från att svara på frågor om helgens möte med Trump från nyhetsbyrån Bloomberg. Han har trots sin stora förmögenhet tidigare varit återhållsam med politiska donationer. Sedan 2009 ska han totalt ha donerat mindre än en miljon dollar – och har då stött båda kandidater från både Republikanska partiet och Demokratiska partiet.

Mötet mellan Donald Trump och Elon Musk om möjlig kampanjfinansiering ägde rum i söndags, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg med hänvisning till källor.

Det ska även ha funnits med andra potentiella bidragsgivare inbjudna av Trump på mötet, rapporterar tidningen The New York Times.

Musk har än så länge avstått från att svara på frågor om mötet och det är än så länge inte fastställt om Musk har fattat något beslut om kampanjstöd till Trump.

Trumps kampanjfond är i dagsläget betydligt mindre än den sittande presidenten Joe Bidens krigskassa inför valet, planerat till den 5 november i år.

Musk har inför mötet gjort flera uppmärksammade uttalanden om invandringen till USA. Han har bland annat beskrivit Bidens politik i frågan som "förräderi" och har även anklagat Vita huset – utan belägg – för att "forsla in stora antal av illegala invandrare" för att de skulle hjälpa Demokratiska partiet att fuska i presidentvalet.

Enligt egen utsago röstade Musk på Biden 2020. Men han har sedan dess anklagat Biden och hans regering för att vara fientligt inställda till elbilstillverkaren Tesla – kärnan i Musks företagsimperium.

TT
/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!