Sveriges statsminister Ulf Kristersson blev uppmärksammad i 'State of the Union'.
Sveriges statsminister Ulf Kristersson blev uppmärksammad i 'State of the Union'. - Foto: Andrew Harnik/AP/TT

Stående ovationer för Kristersson i kongressen

USA:s president Joe Biden inledde sitt tal till nationen med att ta upp Rysslands krig i Ukraina – och med att välkomna Sverige till Nato. Ni vet hur man slåss!


Presidenten vände sig upp mot åskådarläktaren.

— Ställ dig upp. Välkommen, välkommen, välkommen! sade Biden till statsminister Ulf Kristersson (M), som möttes av stående applåder.

Presidenten talade om USA som en av försvarsalliansen Natos grundare – en organisation som skapades av demokratier efter andra världskriget för att förhindra krig.

— I dag har vi gjort Nato starkare än någonsin. Vi välkomnade Finland förra året och i morse gick Sverige med och deras statsminister är här i kväll, sade Biden i talet.

— Ni vet hur man slåss. Välkommen till världens starkaste militärallians. Jag säger det här till kongressen, vi måste stå upp mot Putin.

Kristersson blev särskilt inbjuden att se talet av presidenthustrun Jill Biden och han fick placeringen precis bredvid henne på åskådarläktaren.

Bidens tal om tillståndet i landet, "State of the Union", inleddes med Rysslands krig i Ukraina och han uppmanade kongressen att rösta igenom ett militärt stödpaket.

— Om någon tror att Putin stannar vid Ukraina så kan jag försäkra er om att det kommer han inte att göra, sade Biden.

— Ukraina kan stoppa Putin – om vi står vid Ukrainas sida och förser dem med vapen att försvara sig med.

TT
/
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!