Peter Navarro, rådgivare åt Donald Trump när denne var USA:s president, talade inför att han skulle gå till fängelset.
Peter Navarro, rådgivare åt Donald Trump när denne var USA:s president, talade inför att han skulle gå till fängelset. - Foto: Adriana Gomez Licon/AP/TT

Trumps rådgivare i fängelse

Peter Navarro, rådgivare åt Donald Trump när denne var USA:s president, har infunnit sig vid ett fängelse i Florida för att påbörja sitt fyra månader långa fängelsestraff för trots mot kongressen.


— Jag kommer att med stolthet gå in dit och sitta av min tid, sade Navarro och anklagade de inblandade i rättsprocessen för att vara "jädra demokrater och Trumphatare", innan han gick för att avtjäna sitt straff.

Han fälldes i september i fjol på två punkter för att ha vägrat att samarbeta med den kommitté som utredde stormningen av kongressen den 6 januari 2021. Han har efter presidentvalet 2020 envist hävdat att Trumps förlust berodde på utbrett valfusk.

Åklagarna hävdade att Navarro agerade som om han stod ovan lagen.

Navarro är den andra Trumprådgivaren som fällts för trots mot kongressen. Tidigare har Steve Bannon dömts, även han till fyra månaders fängelse. Han har dock överklagat och ännu inte suttit av sitt straff.

TT
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!