Ukrainsk militär besvarar fiendeeld från ryska styrkor, här 71:a Jaegerbrigaden som avlossar en M101 haubits nära Avdiivka i Donetsk.
Ukrainsk militär besvarar fiendeeld från ryska styrkor, här 71:a Jaegerbrigaden som avlossar en M101 haubits nära Avdiivka i Donetsk. - Foto: Efrem Lukatsky/AP/TT

Rysk granateld mot stad tvingar fram evakuering

Ryssland angriper staden Krasnohorivka i östra Ukraina med granatbeskjutning.


Den lokale ledaren i staden uppmanar de invånare som är kvar att omedelbart lämna. Två äldre personer dödades i de ryska attackerna.

Granatbeskjutningen var enligt myndigheterna intensiv under natten och lördagsmorgonen. Krasnohorivka ligger precis vid frontlinjen i östra delen av regionen Donetsk, och området är en krigsskådeplats i den ryska offensiven.

"Staden har varit utsatt för fiendeeld i natten och morgonen", sade den regionale ledaren Vadym Filasjkin på sociala medier.

"Krasnahorivka har legat vid frontlinjen under tio år och fortsätter att vara en av de farligaste platserna i Ukraina. Utsätt er inte för livsfara. Evakuera", skrev han vidare, med hänvisning till den första ryska invasionen av östra Ukraina och Krimhalvön 2014.

Ukraina rapporteras har allt svårare att bekämpa de ryska invasionsstyrkorna, då Ukrainas militär bland annat sägs lida brist på ammunition. Landets nye militärchef Oleksandr Syrskyj sade på fredagen att den ryska militären vid stridstillfällena ofta har sex gånger så mycket ammunition som de ukrainska styrkorna.

Ryska flygräder, drönar- och robotattacker mot mål i Ukraina fortsätter också utan större avbrott.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!